Путин изрази това свое мнение вчера, когато заяви, че МОК на практика

...
Путин изрази това свое мнение вчера, когато заяви, че МОК на практика
Коментари Харесай

МОК отговори на Путин: Мерките не са дискриминация, а реакция на нарушение


Путин изрази това свое мнение вчера, когато съобщи, че МОК на процедура е изключил Русия от олимпийското придвижване.

" Научихме, че приемането на покана за игрите не е абсолютно право на най-хубавите спортисти, а е привилегия и тя може да бъде извоювана не със спортни резултати, а с политически жестове, които въобще нямат нищо общо със спорта ", каза руският президент на конференция в град Перм.

" И че самите игри могат да бъдат употребявани като инструмент за политически напън против хора, които нямат нищо общо с политиката. И за груба, и в действителност расистка, етническа дискриминация ", добави той.

" Участието в Олимпийските игри никога не съставлява човешко право и наскорошната корекция на Олимпийската харта не е обвързвана с това... Ние изрично отхвърляме отправените против нас обвинявания, че тези ограничения съставляват " етническа дискриминация ", обявиха от МОК в отговор на руския президент.

" Стриктните условия, дефинирани от МОК в неговите рекомендации към интернационалните федерации по отношение на присъединяване в интернационалните надпревари на самостоятелни неутрални спортисти с съветски и беларуски паспорти, са в сходство с Олимпийската харта. Те съставляват реакция на нарушаването на Олимпийската харта от страна на съветското и беларуското държавно управление ", прибавиха от Международния олимпийски комитет.

Според МОК спортистите не трябва да бъдат наказвани за дейности на държавни управления. Миналата седмица МОК наказа Руския олимпийски комитет, откакто той призна районни органи от четири територии, които Москва твърди, че е анексирала от Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР